Kaip prižiūrėti Vaškainio bičių vaško drobeles?

Vienas iš dažniausių klausimų, kurių sulaukiu socialiniuose tinkluose, yra „Ok, tai jeigu Vaškainis daugkartinis, tai kaip jį plauti? Galima? Ar kažkaip kitaip valyti?“

Klausimas logiškas ir suprantamas, turint omeny, kad produktas yra naujas ir apie jį tik kalbėti ir kalbėti.

Šio teksto tikslas yra kuo trumpiau papasakoti apie Vaškainio bičių drobelių priežiūrą ir kaip padaryti, kad drobelės tarnautų kuo ilgiau, sutaupytų jums pinigų ir leistų mėgautis šviežiu maistu ilgiau.

Vaškainis daugkartinis. Tad kaip jį valyti?

Jeigu į Vaškainį vyniojote duoną, sausainius, kitus kepinius, drobelę užtenka nubraukti drėgnu skudurėliu.

Jeigu vyniojote kažką riebaus (pavyzdžiui, riebų sūrį), Vaškainį nuplaukite, tik naudokite drungną arba šaltą vandenį.

Kodėl?

Nes Vaškainis iš vaško.

Vaškas lydosi prie ±62 laipsnių, dėl to karštas vanduo jam ne draugas.

Galite naudoti ir įprastinį indų ploviklį, tik po to nepamirškite gausiai nuplauti po tekančiu vandeniu.

Padžiaukite arba nusausinkite virtuviniu rankšluostėliu, ir naudokite dar kartą. Ir dar kartą. Ir dar. Ir dar. Ir dar kartą.

Ar Vaškainis tinka viskam?

Dėl higienos sumetimų, nenaudočiau Vaškainio žaliai mėsai ar žuviai, nes visi paviršiai po sąlyčio su šiais produktais privalo būti plaunami po verdančiu vandeniu, kad būtų išlaikyta švara.

O Vaškainis iš vaško, jo plauti po verdančiu vandeniu negalima, nes jis ištirps. 

Visam kitam – sūriams, daržovėms, uogoms, kepiniams, rūkytai mėsai – prašom drąsiai.

Ar galiu Vaškainį naudoti šaldytuve?

Taip, drąsiai.

Ar galiu Vaškainį naudoti šaldymo kameroje?

Irgi taip.

Mano patarimas būtų toks: išėmus Vaškainį iš šaldymo kameros, palaikykite jį kambario temperatūroje bent kelias minutes, ir tik tuomet išvyniokite.

Tokiu būdu Vaškainis ilgiau išlaikys elastingumą, neskilinės.

Ar galiu Vaškainį naudoti orkaitėje arba mikrobangėje?

Deja ne, jis nėra skirtas kepimui, virimui ir panašiai. Turbūt jau įspėjate kodėl.

Tai tiek labai trumpai.

Jeigu kiltų daugiau klausimų, aš visuomet pasirengus padėti atsakyti 😉 Paliki žinutę po tekstu arba rašyki vaskainis@vaskainis.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *