Dažniausiai užduodami klausimai

Vaškainis tinka įvairiems kepiniams (duonai, pyragams, bandelėms sausainiams), sūriams, daržovėms, vaisiams ir prieskoninėms žolelėms vynioti, kad šie išliktų švieži ilgiau. Taip pat uždengti dubenis su maisto likučiais. Naudojamas ir sumuštiniams ar užkandžiams į darbą, mokyklą.

Vaškainio nerekomenduojame naudoti žaliai mėsai ar žaliai žuviai. To priežastis – higiena. Pagal visuotinius higienos reikalavimus, visi paviršiai, turėję tiesioginį sąlytį su termiškai neapdorotu maistu, turi būti nuplaunami labai aukštos temperatūros vandeniu. Vaškainis pagamintas iš vaško, tad valomas tokioje temperatūroje tiesiog ištirptų.

#1 Dažniausiai užtenka nubraukti drėgnu skudurėliu.

Trupinius, miltų ar maisto likučius lengviausia pašalinsite perbraukus drėgnu skudurėliu.

#2 Jeigu reikia plauti, naudokite drungną vandenį. 

Jeigu vyniojote kažką riebaus (pavyzdžiui, riebų sūrį), Vaškainį nuplaukite, naudokite drungną arba šaltą vandenį. Galite naudoti įprastinį indų ploviklį, tik po to nepamirškite gausiai nuplauti po tekančiu vandeniu. Padžiaukite arba nusausinkite, ir naudokite dar kartą.

Taip, tik po to gerai nuskalaukite tekančiu drungnu arba šaltu vandeniu.

Taip.

Mano patarimas būtų toks: išėmus Vaškainį iš šaldymo kameros, palaikykite jį kambario temperatūroje bent kelias minutes, ir tik tuomet išvyniokite.

Tokiu būdu Vaškainis ilgiau išlaikys elastingumą. 

Visiškai taip pat, kaip įprastinę plastmasinę plėvelę. Paimki Vaškainį, suvynioti produktą, ir viskas. Jeigu nori uždengti dubenį, uždengus keletą sekundžių palaikyki prispaudus kraštelius. Vaškainis sušyla nuo rankų šilumos, ir dailiai priglunda.

Bėgant mėnesiams pastebėsi, kad Vaškainis tampa mažiau elastingas. Tuomet jį kompostuoki, arba sukarpyki ir panaudoki prakuroms. Galima sukarpyti ir panaudoti parišti augalus šiltnamyje.